KREWETKI Z MANGO, BIAŁĄ KAPUSTĄ I MARCHEWKĄ

KREWETKI Z MANGO, BIAŁĄ KAPUSTĄ I MARCHEWKĄ

KREWETKI Z MANGO, BIAŁĄ KAPUSTĄ I MARCHEWKĄ

Dziś proponuję Wam oryginalne, proste i lekkie danie na lato i na każdą porę roku, które na pewno przypadnie do gustu miłośnikom owoców morza. Krewetki pieczone z białą kapustą i marchewką, skropione sokiem z limonki i posypane kolendrą. To danie możecie podawać samo lub np. z dodatkiem ryżu lub quinoa.  Czas przygotowania : 20 min. Czas pieczenia : 15 min. Porcja dla 4 osób Składniki: ● 16 krewetek tygrysich ● 1 mała biała kapusta (lub ½ kapusty) ● 4 marchewki ● ½ pęczek kolendry ● 1 limonka bio ● 4 ły... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Francji współczesna kuchnia francuska

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.