Prażone jabłka – do słoików, idealne do wypieków

Prażone jabłka – do słoików, idealne do wypieków

Prażone jabłka – do słoików, idealne do wypieków

Chociaż  jabłka w tym roku nie obrodziły, pewnie przez suszę i upały ale i tak jest nieźle. Postanowiłam, że  zrobię jabłka prażone. Bywało już, że kupowałam je sklepie i m uszę przyznać, że nie są zbyt tanie. Jak postanowiłam tak zrobiłam. Jabłka pozbierałam i zrobiłam je prażone do słoików. D zięki temu przedstawiam ten przepis. Składniki: 4 kg jabłek ( waga po obraniu i wydrążeniu ) 500 gram cukru ½ l wody 100 ml wody + łyżka octu ( w spryskiwaczu ) Wykonanie: Obrane jabłka kroimy w kostkę ( ja... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Ewy

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.