Sos pomidorowy do gołąbków

Sos pomidorowy do gołąbków

Sos pomidorowy do gołąbków

Przepis na : obiad

 Dzisiejszy obiad był trochę na szybko. Zawsze gdy robię gołąbki, część zamrażam , na dni kiedy nie ma dużo czasu, a coś trzeba dać na obiad :) I dzisiaj nastał taki dzień- gołąbki jak znalazł w zamrażarce , a do tego przepyszny sos pomidorowy. Przepis na gołąbki znajdziecie tutaj .Zaczynamy:  Składniki:3 łyżki mąki50 gr masłapuszka posiekanych pomidorów200 ml bulionu kurczakowego3 łyżki koncentratu pomidorowego300 ml śmietanysól, pieprz, natka pietruszki  Wykonanie:Masło rozpuszczamy, dodajemy mąki, m... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Edyty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Magda, 30 marca 2014 21:54:54

Ależ mi zrobiłaś smaka. Tak dawno nie jadłam gołąbków, że muszę chyba zrobić je wkrótce...albo mamę przymuszę, żeby zrobiła. My robimy troszkę inny sosik - taki bardziej pomidorowy i kwaśny. Choć Twój śmietankowy też musi być pyszny!

Edyta B, 2 kwietnia 2014 12:10:23

Kiedys byl pomidorowy kwasny , ale raz zrobilam ten....I ten najbardziej smakuje :) Co do golabkow- zawsze jak robie zostawiam na pozniej :)

Anonymous, 17 kwietnia 2014 01:24:11

sos do gołąbków robię na bazie wody, w której gotowałam kapustę (na te gołąbki).dodaję do niej sol. masło, pieprz. po zagotowaniu sie tego dodaję koncentrat pomidorowy, zagotowuję i teraz dodaję a raczej zaprawiam to śmietną z mąką (proporcja dowolna) w takiej ilosci jaką konsystencje chcemy otrzymać.zagotwuję i dodaję sporo koperku......

Edyta B, 17 kwietnia 2014 02:00:34

Tak tez kiedys robilam, :) ten jest moim odkryciem ;) I przyznam, ze bardzo go lubimy. Pozdrawiam