Przepis na : obiad
Dzisiejszy obiad był trochę na szybko. Zawsze gdy robię gołąbki, część zamrażam , na dni kiedy nie ma dużo czasu, a coś trzeba dać na obiad :) I dzisiaj nastał taki dzień- gołąbki jak znalazł w zamrażarce , a do tego przepyszny sos pomidorowy. Przepis na gołąbki znajdziecie tutaj .Zaczynamy: Składniki:3 łyżki mąki50 gr masłapuszka posiekanych pomidorów200 ml bulionu kurczakowego3 łyżki koncentratu pomidorowego300 ml śmietanysól, pieprz, natka pietruszki Wykonanie:Masło rozpuszczamy, dodajemy mąki, m... czytaj dalej...
Ależ mi zrobiłaś smaka. Tak dawno nie jadłam gołąbków, że muszę chyba zrobić je wkrótce...albo mamę przymuszę, żeby zrobiła. My robimy troszkę inny sosik - taki bardziej pomidorowy i kwaśny. Choć Twój śmietankowy też musi być pyszny!
Kiedys byl pomidorowy kwasny , ale raz zrobilam ten....I ten najbardziej smakuje :) Co do golabkow- zawsze jak robie zostawiam na pozniej :)
sos do gołąbków robię na bazie wody, w której gotowałam kapustę (na te gołąbki).dodaję do niej sol. masło, pieprz. po zagotowaniu sie tego dodaję koncentrat pomidorowy, zagotowuję i teraz dodaję a raczej zaprawiam to śmietną z mąką (proporcja dowolna) w takiej ilosci jaką konsystencje chcemy otrzymać.zagotwuję i dodaję sporo koperku......
Tak tez kiedys robilam, :) ten jest moim odkryciem ;) I przyznam, ze bardzo go lubimy. Pozdrawiam