Chaszlama- ormiańska zupa warstwowa gotowana na piwie

Chaszlama- ormiańska zupa warstwowa gotowana na piwie

Chaszlama- ormiańska zupa warstwowa gotowana na piwie

Przepis na : obiad

Dawno nie było u nas Chaszlamy, ormiańskiej zupki warstwowej, gotowanej na piwie. Jest wiele rożnych przepisów na tę zupę i każda rodzina ormiańska modyfikuję ją po swojemu. Przedstawiam Wam Chaszlamę po mojemu Składniki na 2 porcje: – 300g wołowiny – 1 cebula – 8-10 małych ziemniaków – 6 malutkich papryk ( jeśli są duże to dwie) – 8 pomidorków koktajlowych – 300 ml piwa – 1 pęczek kolendry – 1 pęczek koperku – 1 pęczek bazylii – sól i pieprz wg smaku... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Armine

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.