To mój pierwszy sernik krakowski, ale na pewno nie ostatni. Skradł nasze serca totalnie. Jest tak genialny w smaku, że mogę powiedzieć, iż to od tej pory, nasz ulubiony sernik. Niby delikatny i puszysty, ale też taki konkretny, bardzo serowy. Zupełnie inny od serników z sera wiaderkowego. Mimo, iż mój ser wiaderkowy zawsze jest gęsty, bez zbędnych dodatków, to taki zmielony samodzielnie, jest jeszcze inny. Na ten sernik szykowałam się już od dawna, ale zawsze miałam obawy, gdyż mój małżonek... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...