Moja pierwsza konfitura bez dodatku jakichkolwiek cukrów, środków żelujących, zagęszczających itp. Proces produkcji takiego dżemu nosi nazwę janginizacji. Janginizacja to duszenie owoców we własnym soku z odrobiną soli . Dodatek soli sprawia, że z owoców wydobywa się ich naturalna słodycz. Ważne, by nie przesadzić z jej ilością. W gotowym produkcie sól powinna być niewyczuwalna. Użyte owoce powinny być soczyste i słodkie, niestety moja pierwsza partia tej słodyczy nie miała i musiałam dosypać ... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.
Czytaj dalej...