Aranygaluska – Złote Galuszki z Orzechami

Aranygaluska – Złote Galuszki z Orzechami

Aranygaluska – Złote Galuszki z Orzechami

Przepis na : deser

Aranygaluska ( Złote Galuszki z Orzechami) rewelacyjny deser węgierski. Wyśmienity smak zachwyci niejednego smakosza. Po prostu niebo w ustach. Składniki: Na ciasto: 25 gr. cukru pudru 250 gr. mąki pszennej 25 gr. masła 20 gr. świeżych drożdży szczypta soli 1 jajko skórka z 1 cytryny Masa: 110 gr. z mielonych orzechów włoskich 90 gr. cukru skórka z cytryny 200 gr. masła Polewa waniliowa: 750 ml mleka (2,8 %) 1laska wanili 6 żółtek 50 gr. cukru 40 gr. mąki pszennej 1 łyżeczka rumu Przygotowanie: Łączymy wszystkie sk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczne Potrawy

Autor

Smaczne PotrawySmaczne Potrawy

Uwielbiam gotować,jeść i eksperymentować z nowymi potrawami.Poznawać ciekawe przepisy jak również dzielić się swoimi doświadczeniami :-)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, polewa, orzechy, desery, deser, mielone, orzechy włoskie, ciasta z masa, ciasto z masa, ciasto z orzechami, pieczeń z mielonego

Inne przepisy z Smaczne Potrawy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.