To zdecydowanie najprostszy sernik jaki znam, który uda się każdemu. Sernik typu japońskiego, o niezwykle lekkiej strukturze. 3 jajka biała czekolada 120 g kremowy serek śmietankowy 135 g Blaszka 15 X 11 cm wyłożona papierem do pieczenia ( powyżej brzegi blaszki ). Druga większa blaszka na gorącą wodę. Może być nieco mniejsza wtedy sernik będzie wyższy. Białka oddzielamy od żółtek i wstawiamy do lodówki. Żółtka zostawiamy w temperaturze pokojowej. Serek też wcześniej wyjmujemy z lod... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Trudno znaleźć idealny przepis na sernik i jak już wydaje nam się, że znaleźliśmy, bo upieczeniu ciasto opada.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...