08.07 .2019 Magda U mnie nadmiar ziemniaków z obiadu nigdy się nie marnuje, jest tyle możliowości ich wykorzystania. Czasem specjalnie gotuje więcej ziemniaków właśnie z tą myślą że użyje ich do czegoś na następny dzień. Te podpiekane młode ziemniaki, z kurczakiem gyros, papryką i oliwkami są po prostu obłędne. Najlepiej jest przygotować ogromną patelnię tego pysznego obiadu, bo posmakuje wszystkim. Po ich spróbowaniu będzie także gotować ziemniaki na zapas. Składniki (na 2 duże porcje): 500g małych, młodych... czytaj dalej...
Jestem fanką kuchni i wszystkiego co z nią związane. Pasją do gotowania zaraziła mnie babcia, a mama przekazała dalsze tajniki wiedzy kulinarnej. Uwielbiam eksperymentować. Z każdym przepisem uczę się czegoś nowego, ciągle poszukuje nowych smaków i przepisów. Wyznaję zasadę, że z każdą potrawą trzeba wymagać od siebie coraz więcej.
Na moim blogu staram się dostarczyć inspirację na łatwą i pyszną kuchnię. Nic tak nie cieszy jak własnoręcznie przyrządzone potrawy i uśmiech na ustach tych co je zajadają. Nie zawsze jest idealnie, czasem coś nie wychodzi. Wtedy trzeba wziąć się w garść, uczyć się na własnych błędach i ugotować to jeszcze raz. Odrobina ambicji pozwala przezwyciężyć takie niepowodzenia i cieszyć się gotowaniem, które jest ciągłym procesem doskonalenia.
Zachęcam do gotowania, smakowania i eksperymentowania. Sprawcie aby wasza kuchni była najlepszym miejscem w domu, gdzie chce się przebywać, a gotowanie było przyjemnością a nie tylko codziennym obowiązkiem.