Przepis na : deser
07.02.2024 Magda Dwa dni temu prezentowałam na blogu pistacjową owsiankę, z nutą matchy i białą czekoladą i to zestawienie mnie tak ujęło (za serce i za żołądek), że chciałam je wypróbować na jakimś wypieku. A że tłusty czwartek to od razu pomysł na pączki. U mnie w wersji wypiekanej, wegańskiej. Wychodzą mega chrupiące i uroczo zielone w środku. Na wierzchu poszalałam z ,,malowaniem” ale można tylko oblać białą czekoladą a i tak będzie pysznie. Składniki (na 12 donutów): szklanka mąki 1/2 szklanki mleka ... czytaj dalej...
Jestem fanką kuchni i wszystkiego co z nią związane. Pasją do gotowania zaraziła mnie babcia, a mama przekazała dalsze tajniki wiedzy kulinarnej. Uwielbiam eksperymentować. Z każdym przepisem uczę się czegoś nowego, ciągle poszukuje nowych smaków i przepisów. Wyznaję zasadę, że z każdą potrawą trzeba wymagać od siebie coraz więcej.
Na moim blogu staram się dostarczyć inspirację na łatwą i pyszną kuchnię. Nic tak nie cieszy jak własnoręcznie przyrządzone potrawy i uśmiech na ustach tych co je zajadają. Nie zawsze jest idealnie, czasem coś nie wychodzi. Wtedy trzeba wziąć się w garść, uczyć się na własnych błędach i ugotować to jeszcze raz. Odrobina ambicji pozwala przezwyciężyć takie niepowodzenia i cieszyć się gotowaniem, które jest ciągłym procesem doskonalenia.
Zachęcam do gotowania, smakowania i eksperymentowania. Sprawcie aby wasza kuchni była najlepszym miejscem w domu, gdzie chce się przebywać, a gotowanie było przyjemnością a nie tylko codziennym obowiązkiem.