07.08 .2021 Magda Patelnia do zapiekania przeleżała w szafce chyba z rok, aż doczekała się przepisu w której można jej było użyć No cóż, ale doczekała się i to nie byle czego – takiej ilości ciągnącego, zapieczonego sera to dawno nie było. Do tego meksykańska kompozycja smaków i można zajadać. W patelnie znalazło się mięso duszone z fasolą, papryką, pomid0rami, cebulą, a wszystkie te cudowne smaki wchłonęły kawałki tortilli, które od wierzchu zapiekły się na chrupiąco jak nachosy. Nic tylko próbować. Ni... czytaj dalej...
Jestem fanką kuchni i wszystkiego co z nią związane. Pasją do gotowania zaraziła mnie babcia, a mama przekazała dalsze tajniki wiedzy kulinarnej. Uwielbiam eksperymentować. Z każdym przepisem uczę się czegoś nowego, ciągle poszukuje nowych smaków i przepisów. Wyznaję zasadę, że z każdą potrawą trzeba wymagać od siebie coraz więcej.
Na moim blogu staram się dostarczyć inspirację na łatwą i pyszną kuchnię. Nic tak nie cieszy jak własnoręcznie przyrządzone potrawy i uśmiech na ustach tych co je zajadają. Nie zawsze jest idealnie, czasem coś nie wychodzi. Wtedy trzeba wziąć się w garść, uczyć się na własnych błędach i ugotować to jeszcze raz. Odrobina ambicji pozwala przezwyciężyć takie niepowodzenia i cieszyć się gotowaniem, które jest ciągłym procesem doskonalenia.
Zachęcam do gotowania, smakowania i eksperymentowania. Sprawcie aby wasza kuchni była najlepszym miejscem w domu, gdzie chce się przebywać, a gotowanie było przyjemnością a nie tylko codziennym obowiązkiem.