Przepis na : deser
31.10.2023 Magda Takie ciasteczka na Halloween jak znalazł, oczywiście o ile wytrzymają do wieczora… u mnie za szybko znikają, takie dobre. Ja często nie mogę się powstrzymać i jem jeszcze ciepłe, gdy czekolada jest apetycznie rozpuszczona. Dzięki dyni te ciasteczka są mięciutkie i wilgotne w środku, a na wierzchu złociste i chrupiące. Składniki (na około 10 dużych ciasteczek): 0,5 szklanki pur é e z dyni 1,5 szklanki mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 100g miękkiego masła 1 jajko 1/4 łyżeczki mi... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jestem fanką kuchni i wszystkiego co z nią związane. Pasją do gotowania zaraziła mnie babcia, a mama przekazała dalsze tajniki wiedzy kulinarnej. Uwielbiam eksperymentować. Z każdym przepisem uczę się czegoś nowego, ciągle poszukuje nowych smaków i przepisów. Wyznaję zasadę, że z każdą potrawą trzeba wymagać od siebie coraz więcej.
Na moim blogu staram się dostarczyć inspirację na łatwą i pyszną kuchnię. Nic tak nie cieszy jak własnoręcznie przyrządzone potrawy i uśmiech na ustach tych co je zajadają. Nie zawsze jest idealnie, czasem coś nie wychodzi. Wtedy trzeba wziąć się w garść, uczyć się na własnych błędach i ugotować to jeszcze raz. Odrobina ambicji pozwala przezwyciężyć takie niepowodzenia i cieszyć się gotowaniem, które jest ciągłym procesem doskonalenia.
Zachęcam do gotowania, smakowania i eksperymentowania. Sprawcie aby wasza kuchni była najlepszym miejscem w domu, gdzie chce się przebywać, a gotowanie było przyjemnością a nie tylko codziennym obowiązkiem.