Przepis na : deser
28.02 .2019 Magda Połączenie smakowe tych donutów to istna bomba, która sprawi, że wypieki znikną w oka mgnieniu. Bo czy jest coś lepszego niż masło orzechowe, karmelowy smak brązowego cukru i błyszcząca kakaowo-kawowa polewa? Dla mnie to idealna słodkość do kawy, łatwa do upieczenia i szybka, aby szybko zaspokoić chęc na słodkie. Składniki (na 12 donutów): 2 łyżki masła orzechowego – użyłam z kawałkami orzechów 1 szklanka mąki 1/2 szklanku cukru brązowego szczypta soli łyżeczka proszku do pieczenia 1 duże jaj... czytaj dalej...
Jestem fanką kuchni i wszystkiego co z nią związane. Pasją do gotowania zaraziła mnie babcia, a mama przekazała dalsze tajniki wiedzy kulinarnej. Uwielbiam eksperymentować. Z każdym przepisem uczę się czegoś nowego, ciągle poszukuje nowych smaków i przepisów. Wyznaję zasadę, że z każdą potrawą trzeba wymagać od siebie coraz więcej.
Na moim blogu staram się dostarczyć inspirację na łatwą i pyszną kuchnię. Nic tak nie cieszy jak własnoręcznie przyrządzone potrawy i uśmiech na ustach tych co je zajadają. Nie zawsze jest idealnie, czasem coś nie wychodzi. Wtedy trzeba wziąć się w garść, uczyć się na własnych błędach i ugotować to jeszcze raz. Odrobina ambicji pozwala przezwyciężyć takie niepowodzenia i cieszyć się gotowaniem, które jest ciągłym procesem doskonalenia.
Zachęcam do gotowania, smakowania i eksperymentowania. Sprawcie aby wasza kuchni była najlepszym miejscem w domu, gdzie chce się przebywać, a gotowanie było przyjemnością a nie tylko codziennym obowiązkiem.