Nakisiłam więcej żuru przed Świętami bo lubimy kwaskowe zupy. Na Wielkanoc podałam tradycyjny żurek z kiełbasą , jajkami, czosnkiem i chrzanem. Ale zatęskniłam na takim żurem z dużą ilością grzybów, pachnącym lasem i budzącym drzemiącą we mnie nadzieją na udane tegoroczne zbiory. Pomysł nie czekał długo na realizację i oto jest - żur grzybowy, aromatyczny, pyszny i rozgrzewający. Wolicie bardziej zieloną zupę? Ugotujcie koniecznie zalewajkę z czosnkiem niedźwiedzim ! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.