Ryba faszerowana w galarecie

Ryba faszerowana w galarecie

Ryba faszerowana w galarecie

Rybę faszerowaną robiłam zawsze na święta moja Babcia. Przyznam, że nie było to moje ulubione danie gdy byłam dzieckiem, przekonywałam się do niej całe lata. Dziś robię ją rzadko, ale bardzo mi smakuje, przypomina też rodzinny dom i święta z tymi, których już nie ma...Zawsze zastanawiała mnie nazwa - dlaczego ryba faszerowana skoro niczego się nie faszeruje ? Właściwie to jest sam farsz, którym można by wypełnić coś a tutaj zalewa się go lekką galaretką.  Jednak pod taką nazwą znam to danie od zawsze.Wolisz in... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczna Pyza

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...

Autor

SmacznaPyzaSmacznaPyza

Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryba, przepisy na święta, ryby, galaretka, pieczenie, lekka, łosoś, boże narodzenie, ryby na święta, lekkie dania, ryby w zalewie

Inne przepisy z Smaczna Pyza

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Minerva, 23 grudnia 2013 12:02:46

Tez pamietam taka rybe ze swiat u mojej babci. Tylko babcia nazywala to rolada ze szczupaka lub sandacza.

Katarzyna Leśniak, 23 grudnia 2013 13:04:43

No po prostu cudo! Nie jadłam takiej ryby... Ojjj, chyba jeszcze zrobię...

Aldi, 23 grudnia 2013 15:50:18

Jak obyczaj stary każewedług ojców naszej wiarypragniem złożyć Wam życzeniaw dzień Bożego NarodzeniaNiech ta gwiazdka betlejemska która świeci nam o zmrokudoprowadzi Was do szczęścia w nadchodzącym Nowym Roku

Iza Kulińska, 23 grudnia 2013 20:47:41

gdybym miała szczupaka czy sandacza to pewnie też byłaby rolada a tak jest co jest :D

Iza Kulińska, 23 grudnia 2013 20:49:05

ja lubię więc polecam, mam nadzieję że i Tobie zasmakuje :)

Iza Kulińska, 23 grudnia 2013 20:50:27

Aldi, dziękuję za śliczne życzenia :) Tobie i Twoim bliskim również życzę wszystkiego najlepszego !

Mania Poznańska, 26 grudnia 2013 13:02:49

Wygląda nieziemsko! Ale chyba zastąpię koperek pietruszką :) Na następne święta musi wylądować na moim stole!

Iza Kulińska, 26 grudnia 2013 14:04:37

jak najbardziej może być natka pietruszki - ja po prostu koperek kocham bardziej :D

Anonymous, 2 stycznia 2014 01:50:16

Swietny przepis. Ja czasem tez uzywam bialych ryb do tego. Plotki karasie leszcze jak nie chce mi sie bawic z oscmi na talezu. Tylko z takimi ze stawu czy wolnej rzeki nalezy pamietac o koperku lub pietruszce bo zabija zbyt intensywny zapach ryby. Dziekuje za przepis. Wszystkiego dobrego w nowym roku. Wedkarz z nad Biebrzy. :)