Rybę faszerowaną robiłam zawsze na święta moja Babcia. Przyznam, że nie było to moje ulubione danie gdy byłam dzieckiem, przekonywałam się do niej całe lata. Dziś robię ją rzadko, ale bardzo mi smakuje, przypomina też rodzinny dom i święta z tymi, których już nie ma...Zawsze zastanawiała mnie nazwa - dlaczego ryba faszerowana skoro niczego się nie faszeruje ? Właściwie to jest sam farsz, którym można by wypełnić coś a tutaj zalewa się go lekką galaretką. Jednak pod taką nazwą znam to danie od zawsze.Wolisz in... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.
Tez pamietam taka rybe ze swiat u mojej babci. Tylko babcia nazywala to rolada ze szczupaka lub sandacza.
No po prostu cudo! Nie jadłam takiej ryby... Ojjj, chyba jeszcze zrobię...
Jak obyczaj stary każewedług ojców naszej wiarypragniem złożyć Wam życzeniaw dzień Bożego NarodzeniaNiech ta gwiazdka betlejemska która świeci nam o zmrokudoprowadzi Was do szczęścia w nadchodzącym Nowym Roku
gdybym miała szczupaka czy sandacza to pewnie też byłaby rolada a tak jest co jest :D
Aldi, dziękuję za śliczne życzenia :) Tobie i Twoim bliskim również życzę wszystkiego najlepszego !
Wygląda nieziemsko! Ale chyba zastąpię koperek pietruszką :) Na następne święta musi wylądować na moim stole!
jak najbardziej może być natka pietruszki - ja po prostu koperek kocham bardziej :D
Swietny przepis. Ja czasem tez uzywam bialych ryb do tego. Plotki karasie leszcze jak nie chce mi sie bawic z oscmi na talezu. Tylko z takimi ze stawu czy wolnej rzeki nalezy pamietac o koperku lub pietruszce bo zabija zbyt intensywny zapach ryby. Dziekuje za przepis. Wszystkiego dobrego w nowym roku. Wedkarz z nad Biebrzy. :)