Miałam ochotę na kalafiora chociaż teraz nie pora na nie. Ale widząc w sklepie nieduże, bielutkie kwiaty nie mogłam się powstrzymać i kupiłam. Sam kalafior jednak był mały, nie to co piękne wyrośnięte latem piękności, i nie wystarczyłby na samodzielny obiad dla nas. Zapiekłam go więc z mięsem i tak mieliśmy pyszny, pożywny posiłek. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.
Ale to musi być pyszne! Uwielbiam kalafiora i na pewno wykorzystam ten przepis:)
Bardzo ładny efekt wizualnie. Lubię kalafior więc zapisałam sobie ten oryginalny przepis do wypróbowania :)
Czy do przyrządzania potraw używasz wody z dzbanka czy zwykłą kranówę ;) ?
to zdecydowanie musi być pyszne ,uwielbiam kalafiora a w takim wydaniu myslę ,że zjadłabym calego sama..
super pomysł:) takie wersji kalafiora nie jadłam, zaskakujesz mnie na każdym kroku, skąd bierzesz tyle pomysłów?
czasami coś mi przyjdzie do głowy, czasami coś podpatrzę, czasami czymś się zainspiruje...
Ale przepis.... aż mnie zamurowało.... Reweelacyjny pomysł :)Izo, a dlaczego obgotowujesz kalafiora przed tak długim pieczeniem?
kalafior jest twardy i jednocześnie kruchy - na surowo przy wykrawaniu mógłby pękać i kruszyć się a obgotowanie zmiękcza go tylko odrobinę nadając mu jednocześnie elastyczności - łatwiej go faszerować
to ja dziękuję, że jesteś i pytasz a czasem też podpowiadasz różne ciekawostki :)
Ja mam pytanie czy przed tą ostatnią czynnością polania tym serkiem kalafiora trzeba przekręcić na drugą stronę? Czy od razu pieczemy mięskiem do dołu?
nafaszerowany kalafior leżał mięsem do dołu przez cały czas pieczenia :)