Przepis na : śniadanie
Grzyby i jajka bardzo się lubią. Jajecznica z kurkami , smardzami czy prawdziwkami to przepyszna klasyka. Ale jajka uwielbiają się też ze siedzuniem, nazywanym też szmaciakiem czy nie wiadomo czemu kozią brodą. Siedzuń sosnowy , bo o nim mowa, to aromatyczny i delikatny grzyb, którego smak doskonale komponuje się z jajkami. Taki lekko podsmażony, delikatnie doprawiony, jest cudowny! Takie śniadanie mogłabym jeść codziennie, ale niestety, siedzunie spotykam dość rzadko. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.