Domowe pieczywo - Chleb żytni z ziemniakami, na zakwasie

Domowe pieczywo - Chleb żytni z ziemniakami, na zakwasie

Domowe pieczywo - Chleb żytni z ziemniakami, na zakwasie

Czy można dodać do ciasta chlebowego ziemniaki ? Okazuje się, że jak najbardziej  bo chleb wyjdzie smaczny, wilgotny i długo będzie trzymał świeżość.Rzadko udaje mi się ugotować ziemniaków na obiad tyle żeby nic nie zostało. Jak już obieram to przeważnie więcej. Lubimy odsmażane następnego dnia albo przerobione na kluseczki więc to nie problem. Jednak kiedyś trafiłam na pomysł, żeby takie ugotowane ziemniaki dodać do ciasta chlebowego by dzięki nim chleb zyskał na smaku. Tak też zrobiłam i ogłaszam już, że to... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczna Pyza

Autor

SmacznaPyzaSmacznaPyza

Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ziemniak, domowe pieczywo, pieczywo, ziemniaki, przepisy z ziemniakami, chleb, ciasto, ziemniaki na obiad, obiad, chleb na zakwasie, pomysł na obiad, domowy obiad

Inne przepisy z Smaczna Pyza

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Zapach chleba, 5 marca 2014 01:18:59

Ziemniaki w chlebie to nie tylko dodatkowe źródło wilgoci i przedłużona trwałość. To także ładny kolor skórki i piękny zapach, troche jakby smazonych ziemniaków.Piękny miąższ, takie duże dziurki!

Iza Kulińska, 5 marca 2014 12:21:10

bardzo nam smakował ten chleb więc będę go piekła częściej :)