Chleb za żytnim zakwasie, mąki mieszane a do tego jabłko i miód. Brzmi dobrze, ale czy się uda ? Ja nie jestem chlebowa, uważam się za osobę, której zdecydowanie brak talentu piekarniczego. W swojej "karierze" udało mi się zamordować 2 zakwasy i zniechęcić na jakiś czas do pieczenia. Ale znowu mnie naszło i może udany jakimś cudem chleb spowoduje, że będę walczyć z tematem ? Zobaczymy i nadzieja jest bo chleb jaki opiszę niżej wyszedł pyszny ! Swój skromny chlebek dołączam do akcji Zorry w Światowym ... czytaj dalej...
Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.
Witam.Chlebek wygląd pięknie ,a jego zapach roznosi się,aż u nas w domu.:))) Gratulujemy zdolności i wytrwałości w dążeniu do celu.Pani przepisy są bardzo dokładne i zrozumiałe nawet dla takich laików jak ja.Pozdrawiamy cieplutko w ten deszczowy dzień,życząc Pani i innym blogerką udanego dnia.P.S do takiego chlebka to jakieś swojskie masełko oj mniam mniam.
dzięki ! zachęcam do prób pieczenia swojego chleba bo rzeczywiście zapach w domu wspaniały i satysfakcja z upieczenia swoje własnego chleba jest ogromna :)
Pyzuniu, może dzięki temu, że Ty przetrzesz szlaki i mi się uda. Ty piszesz, że zamordowałaś 2 zakwasy. Ja nie wspomnę ile. Tez straciłam do tego motywację ale po Twoim chlebie może znów do tego wrócę.
Iza, piękny ten Twój bochenek! Wyrośnięty jak trzeba, nacięty jak przez profesjonalistkę. Gratulacje! Co do mordowania zakwasów to witaj w klubie. Ja też ukatrupiłam dwa :)
tak, porażki mnie bardzo zniechęciły, ale też trochę zmobilizowały - teraz część zakwasu od razu ususzyłam żeby w razie czego reaktywować Stefana
dzięki, Ewelina :) staram się i może z czasem przestanę się bać pieczenia chleba, ale długa droga przede mną :)
Dobrze się na coś przydać :) Cieszę się, że tak intensywnie używasz Stefana!A i ja dzisiaj przeprosiłam się z chlebami, w piekarniku właśnie jest chleb żytnio-pszenny z dodatkiem mąki owsianej.
część, tak jak mi poradziłaś, ususzyłam a o resztę postaram się dobrze dbać :) jeszcze raz dziękuję !
Yum, bread with apple - sounds and looks delicious! Dziękujemy za udział w Dniu Chleba Świata 2013.
Zorra, ja dziękuję za możliwość udziału w Twojej wspaniałej akcji ! Pozdrawiam serdecznie :)