Chleb mieszany z jabłkiem - World Bread Day 2013

Chleb mieszany z jabłkiem  - World Bread Day 2013

Chleb mieszany z jabłkiem - World Bread Day 2013

Chleb za żytnim zakwasie, mąki mieszane a do tego jabłko i miód. Brzmi dobrze, ale czy się uda ? Ja nie jestem chlebowa, uważam się za osobę, której zdecydowanie brak talentu piekarniczego. W swojej "karierze" udało mi się zamordować 2 zakwasy i zniechęcić na jakiś czas do pieczenia. Ale znowu mnie naszło i może udany jakimś cudem chleb spowoduje, że będę walczyć z tematem ? Zobaczymy i nadzieja jest bo chleb jaki opiszę niżej wyszedł pyszny ! Swój skromny chlebek dołączam do akcji Zorry w Światowym ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczna Pyza

Autor

SmacznaPyzaSmacznaPyza

Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb mieszany, chleb, pieczenie, jabłka, miód, mąka, chleb na zakwasie, jabłka pieczone, pieczone jabłka

Inne przepisy z Smaczna Pyza

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
robotki.dla.malych.i.duzych., 16 października 2013 14:00:59

Witam.Chlebek wygląd pięknie ,a jego zapach roznosi się,aż u nas w domu.:))) Gratulujemy zdolności i wytrwałości w dążeniu do celu.Pani przepisy są bardzo dokładne i zrozumiałe nawet dla takich laików jak ja.Pozdrawiamy cieplutko w ten deszczowy dzień,życząc Pani i innym blogerką udanego dnia.P.S do takiego chlebka to jakieś swojskie masełko oj mniam mniam.

Iza Kulińska, 16 października 2013 14:03:28

dzięki ! zachęcam do prób pieczenia swojego chleba bo rzeczywiście zapach w domu wspaniały i satysfakcja z upieczenia swoje własnego chleba jest ogromna :)

bk110, 16 października 2013 14:33:27

Pyzuniu, może dzięki temu, że Ty przetrzesz szlaki i mi się uda. Ty piszesz, że zamordowałaś 2 zakwasy. Ja nie wspomnę ile. Tez straciłam do tego motywację ale po Twoim chlebie może znów do tego wrócę.

ewe.Wojtasik, 16 października 2013 15:10:51

Iza, piękny ten Twój bochenek! Wyrośnięty jak trzeba, nacięty jak przez profesjonalistkę. Gratulacje! Co do mordowania zakwasów to witaj w klubie. Ja też ukatrupiłam dwa :)

Iza Kulińska, 16 października 2013 15:28:15

tak, porażki mnie bardzo zniechęciły, ale też trochę zmobilizowały - teraz część zakwasu od razu ususzyłam żeby w razie czego reaktywować Stefana

Iza Kulińska, 16 października 2013 15:29:02

dzięki, Ewelina :) staram się i może z czasem przestanę się bać pieczenia chleba, ale długa droga przede mną :)

Nina, 17 października 2013 01:02:17

Dobrze się na coś przydać :) Cieszę się, że tak intensywnie używasz Stefana!A i ja dzisiaj przeprosiłam się z chlebami, w piekarniku właśnie jest chleb żytnio-pszenny z dodatkiem mąki owsianej.

Iza Kulińska, 17 października 2013 12:14:25

część, tak jak mi poradziłaś, ususzyłam a o resztę postaram się dobrze dbać :) jeszcze raz dziękuję !

zorra, 19 października 2013 18:10:34

Yum, bread with apple - sounds and looks delicious! Dziękujemy za udział w Dniu Chleba Świata 2013.

Iza Kulińska, 19 października 2013 21:13:28

Zorra, ja dziękuję za możliwość udziału w Twojej wspaniałej akcji ! Pozdrawiam serdecznie :)