Przepis na : śniadanie
Szakszuka (shakshuka). Szakszuka, to prosta i szybka propozycja na śniadanie. Dzisiejszy przepis na szakszukę możecie wzbogacić o inne dodatki, aby urozmaicić dodatkowo jej smak. Do szakszuki możemy dodać np. paprykę, pieczarki, cukinię, ciecierzycę, bakłażana, a nawet mozzarellę. Szakszukę możecie również przygotować w zielonej wersji z jarmużem. Ilu kucharzy tyle pysznych pomysłów. Szakszukę najlepiej podać na patelni, na której była przygotowywana. Spróbuj mojego bazowego przepisu na szakszukę. Jajka w pom... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...