Jedliście kiedyś sushi na słodko? Zapraszam po przepis... Składniki: 1 szkl mleka 3/4 szkl ryżu do sushi 1 łyżka ksylitolu 1 galaretka agrestowa w proszku czekoladowe"nori": 50 ml śmietanki 30% 50 ml wody 2 czubate łyżki kakao naturalne 1 łyżka ksylitolu 1 płaska łyżka żelatyny+ 2 łyżki wody Przygotowanie: Galaretkę rozpuszczamy w 250 ml gorącej wody i wylewamy ją na głęboki talerz.Odstawiamy do stężenia. Po stężeniu kroimy na talerzu w 1 cm paski. Odstawiamy. Mleko wraz z ksylitolem zagotowujemy. Dodajemy ryż... czytaj dalej...
Kuchnia to moje królestwo.Moje dziecko jest niejadkiem więc staram się urozmaicać i przerabiać przepisy oraz wymyślać coś nowego.