Chleb bezglutenowy bez mąki

Chleb bezglutenowy bez mąki

Chleb bezglutenowy bez mąki

Zapraszam na pyszny i bezglutenowy chlebek. Jest wilgotny, dobrze się kroi i jest sycący. Składniki: 200 g otrębów gryczanych pół szkl jogurtu naturalnego 7 g suszonych drożdży pół szklanki mleka 2 jajka 4 czubate łyżki skrobi kukurydzianej 1 łyżeczka soli keksówka 12x24 Przygotowanie: W jednej miseczce mieszamy otręby, drożdże, skrobię kukurydzianą i sól. W drugiej miseczce mieszamy jogurt naturalny, mleko i jajka. Wlewamy mokre składniki do suchych i mieszamy.Konsystencja ciasta jest dość luźna. Keksówkę w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu słodkie i nie tylko historie kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.