Ciasto, które wszyscy znamy i kochamy Skubaniec, szarpaniec, pleśniak… Różne nazwy, ale tak tradycyjne, że właściwie nie trzeba przedstawiać Dzisiaj w zakręconym wydaniu Składniki: 1/2 kilograma mąki pszennej 200 g masła 4 jajka + 2 białka 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia (opcjonalnie) 1 szklanka cukru 2 łyżki kakao 200 g dżemu z czarnej porzeczki (najlepiej z małą ilością cukru 150-200 g wiśni (mogą by mrożone) Uwaga: szklanka o pojemności 200 ml. Z mąki, żółtek (białka wykorzystamy do piany), masła i... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...