Ślimaczki drożdżowe z budyniem

Ślimaczki drożdżowe z budyniem

Ślimaczki drożdżowe z budyniem

 Ciasto drożdżowe jest dobre o każdej porze, na śniadanie, deser czy podwieczorek. Kubek ciepłego mleka czy szklanka kawy i nic więcej do szczęścia nie trzeba.  SKŁADNIKI Ciasto: 25 g drożdży, 80 ml ciepłego mleka, 3 łyżki cukru, szczypta soli, ok. 200 g mąki, 2 żółtka, ¼ szkl. oleju Masa budyniowa: 1 budyń waniliowy, 350 ml mleka, 1 łyżka cukru Kruszonka: 3 łyżki masła, 3 łyżki cukru, 3 łyżki mąki, 2 łyżki płatków migdałowych Dodatkowo: żółtko WYKONANIE   Masa budyniowa: budyń gotujemy na mle... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu słodki bratek

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.