Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku

Nie wiem dlaczego fasolka jest po bretońsku . Podobno w Bretanii jest w ogóle nieznana. Jednak najważniejsze, że jest bardzo smaczną jednogarnkową potrawą. Składniki: 300g drobnej fasoli 500g cienkiej kiełbasy 1 cebula 2 marchwie bulion warzywny koncentrat pomidorowy sól pieprz Fasolę gotujemy do miękkości, dodając do niej starte na tarce o dużych oczkach marchwie i bulion warzywny. Na patelni, na oleju, przesmażamy pokrojoną kiełbasę i cebulę. Do miękkiej fasoli dodajemy przesmażoną kiełbasę z cebulą. Dod... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Salonik smaków

Autor

ElaEla

Mam na imię Elżbieta. Bardzo lubię gotować, piec. Cieszę się, gdy mogę podzielić się z innymi swoimi przepisami i doświadczeniami.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

dania mięsne, fasola, kiełbasa, zupa pomidorowa, przetwory, sałatki, sałatka, marchewka, fasolka, fasolka po bretonsku, danie jednogarnkowe, smaczna sałatka, salatki warzywne, sałatka warzywna

Inne przepisy z Salonik smaków

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.