Torcik z mascarpone i konfiturą z czereśni

Torcik z mascarpone i konfiturą z czereśni

Torcik z mascarpone i konfiturą z czereśni

Dziś malutki torcik z masą mascarpone i konfiturą z czereśni.Tort malutki  na 10 osób. Składniki: jaja 3 szt(m) mąką pszenna 5 łyżek cukier 1 łyżka Masa mascarpone: śmietana 36% 200 ml mascarpone 200 g cukier 1 łyżka konfitura z czereśni mały słoiczek Poncz: likier kokosowy 10 łyżek woda przegotowana 5 łyżek   Przygotowanie biszkoptu: Jaja ubijamy z cukrem na puch. Dodajemy przesianą mąkę(przesiewamy nad ubitymi jajami) i delikatnie mieszamy w jedna stronę do ostatniej mąki.Formę okrągłą wykładamy papierem ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Różowa kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.