Pierniczki korzenne 2016

Pierniczki korzenne 2016

Pierniczki korzenne 2016

No i czas robić pierniczki na Święta. Pyszne pachnące  cynamonem, rozgrzewające i kuszące .Czas na leżakowanie, a potem dekorowanie.   Składniki: 600 g mąki typ 500 200 g ksylitolu 200 g miodu 1 kostka masła 3 jajka 1 łyżeczka sody 2 łyżki mleka cynamon 2 łyżeczki błonnik kakaowy 3 łyżki 2 łyżeczki zmielonych goździków ( w młynku miele) 1 łyżeczka zmielonego imbiru     Wykonanie: Do garnka wkładam  masło,cukier i miód i rozpuszczam składniki, wsypuje przyprawy korzenne,błonnik kakaowy oraz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Różowa kuchnia

Warto przeczytać

Kiedy upiec pierniczki? Najlepszy czas na pieczenie.

Na każdy piernik jest inna pora. Jedne miękną bardzo szybko, a inne potrzebuje trochę czasu, aby rozpływały się w ustach.

Czytaj dalej...

Co zrobić, by pierniczki szybciej zmiękły?

Piernik ma to do siebie, że potrzebuje czasu, aby dojrzeć. Na szczęście są sposoby na przyśpieszenie tego procesu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.