No i czas robić pierniczki na Święta. Pyszne pachnące cynamonem, rozgrzewające i kuszące .Czas na leżakowanie, a potem dekorowanie. Składniki: 600 g mąki typ 500 200 g ksylitolu 200 g miodu 1 kostka masła 3 jajka 1 łyżeczka sody 2 łyżki mleka cynamon 2 łyżeczki błonnik kakaowy 3 łyżki 2 łyżeczki zmielonych goździków ( w młynku miele) 1 łyżeczka zmielonego imbiru Wykonanie: Do garnka wkładam masło,cukier i miód i rozpuszczam składniki, wsypuje przyprawy korzenne,błonnik kakaowy oraz... czytaj dalej...
Na każdy piernik jest inna pora. Jedne miękną bardzo szybko, a inne potrzebuje trochę czasu, aby rozpływały się w ustach.
Czytaj dalej...Piernik ma to do siebie, że potrzebuje czasu, aby dojrzeć. Na szczęście są sposoby na przyśpieszenie tego procesu.
Czytaj dalej...Kocham to co robię . Tworze pyszne dania i słodkości .