Pasztet z wątróbki,drobiu i śliwek

Pasztet z wątróbki,drobiu i śliwek

Pasztet z wątróbki,drobiu i śliwek

Lubię pasztet zwłaszcza jeśli sama go robię i łączę smaki które mi przypadają do gustu. Wino nadaje fajnego posmaku. Składniki: wątróbka drobiowa 400 g pierś z kurczaka 600 g czosnek 4 ząbki wino czerwone wytrawne 1 szklanka śliwki wędzone  15 szt sól do smaku pieprz czarny mielony do smaku masło  kostka   Wykonanie: Wątróbkę czyścimy i myjemy,osuszoną wkładamy do patelni. Pierś z kurczaka myjemy osuszamy i kroimy w kostkę, dodajemy do wątróbki. Czosnek obieramy i drobniutko kroimy dodajemy ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Różowa kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.