Dyniowe bułeczki do odrywania z powidłami i kruszonką

Dyniowe bułeczki do odrywania z powidłami i kruszonką

Dyniowe bułeczki do odrywania z powidłami i kruszonką

Korzenne, aromatyczne bułeczki z powidłami (lub czekośliwką) i kruszonką. Oczywiście, najlepsze na ciepło ze szklanką mleka :).  Przepis na dyniowe bułeczki do odrywania z powidłami i kruszonką. Składniki: 2,5 szklanki mąki 3/4 szklanki puree dyniowego 1/2 szklanki mleka (lub więcej, jeśli puree jest bardzo suche) 3 łyżki roztopionego masła 20 g drożdży 1 łyżeczka imbiru 1/4 łyżeczki świeżo utłuczonego kardamonu (lub więcej, ale ostrożnie, to intensywna przyprawa) skórka otarta z 1 pomarańczy (tylko ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Rodzinka w kuchni

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.