Piaskowa Babka Makowa to moja następna propozycja na świąteczny stół. Babka jest mięciutka, wilgotna i przepyszna. Udekorowana lukrem królewskim i kandyzowaną skórką pomarańczy. Prosty przepis, który szybko i łatwo się robi. Polecam. Jak zrobić taką babkę makową pokazane jest w filmiku . Zapraszam do oglądania. Subskrybuj za darmo kanał RITA creative , a będziesz na bieżąco z nowymi przepisami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); BABKA MAKOWA SKŁADNIKI: Ciasto: jajka (5 szt.) cukier (... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.
Czytaj dalej...