KOMPOT Z JABŁEK

KOMPOT Z JABŁEK

KOMPOT Z JABŁEK

Kompot o cudownym aromacie jabłek z lekką nutą cynamonu. SKŁADNIKI 2,5 kg kwaśnych jabłek 2 litry wody kora cynamonu cukier SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Jabłka dokładnie umyć, pokroić na ćwiartki ( nie obierać ), usunąć gniazda nasienne. Owoce włożyć do garnka dodać cynamon zalać wodą i od momentu zagotowania gotować 15-20 minut. Pod koniec gotowania dodać cukier (według własnego uznania) Gotowy kompot przecedzamy przez sito. Do dzbanka wlać gorący kompot, można także dodać ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu RAROSSA

Warto przeczytać

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.