Waniliowe. Z jabłkiem i kajmakiem. Dla każdego. Na śniadanie lub podwieczorek. Składniki: (na 10 sztuk) 40g świeżych drożdży 220g ciepłego mleka 500g mąki pszennej + 2 łyżki cukier waniliowy 1 łyżeczka esencji waniliowej 100g cukru pudru 1 jajko 1 żółtko 1/2 łyżeczki soli 80g stopionego masła 2 jabłka 1/2 puszki kajmaku 3 łyżki mleka 1/2 szklanki cukru pudru+2 łyżki wody na lukier Wykonanie : do miseczki pokruszyć drożdże, zasypać łyżką cukru, łyżką mąki i połową porcji ciepłego mleka. Wymieszać, mis... czytaj dalej...
Jestem rodowitą rzeszowianką mieszkającą w Krakowie.
Od kilku lat eksperymentuję w kuchennych wyczynach!
Moją specjalnością jest pieczenie serników w różnych smakach i odsłonach. Kolekcjonuję filiżanki, piękne dzbanki herbaciane, jestem wielką miłośniczką herbaty, kawy i czekolady.
Kocham książki, ostatnio zainteresowało mnie fotografowanie. Gotowanie zamieniłam w pasję, która stała się moim światem.
Podróżuję, fotografuję, poszukuję nowych smaków.
Zapraszam!