Pierogi z grzybami, soczewicą, białą kaszą gryczaną i fetą

Pierogi z grzybami, soczewicą, białą kaszą gryczaną i fetą

Pierogi z grzybami, soczewicą, białą kaszą gryczaną i fetą

Kiedy spodziewałam się dziecka, ktoś zapytał mnie, co najchętniej jem w ówczesnym stanie. Od razu odpowiedziałam, że pierogi! One od zawsze były moim ulubionym daniem. Wyśmienicie smakowały mi u mojej babci, mistrzynią w ich robieniu jest moja mama. Jej pierogi z kapustą słodką nie mają sobie równych.A w czasie ciąży pojadłam ich sporo. Może dlatego teraz moje dziecko najbardziej lubi właśnie pierogi! Jeżeli chodzi o mnie, to wolę je jeść niż przygotowywać. Ale od czasu do czasu, gdy najdzie mnie wena, robię... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Raj dla Podniebienia

Autor

Renata Czelny - Kawa

Jestem rodowitą rzeszowianką mieszkającą w Krakowie.
Od kilku lat eksperymentuję w kuchennych wyczynach!
Moją specjalnością jest pieczenie serników w różnych smakach i odsłonach. Kolekcjonuję filiżanki, piękne dzbanki herbaciane, jestem wielką miłośniczką herbaty, kawy i czekolady.

Kocham książki, ostatnio zainteresowało mnie fotografowanie. Gotowanie zamieniłam w pasję, która stała się moim światem.

Podróżuję, fotografuję, poszukuję nowych smaków.
Zapraszam!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi, grzyby, ciasto, kasza gryczana, bułki, kolacja, kapustą, ciasto na pierogi, pierogi z kapusta i grzybami

Inne przepisy z Raj dla Podniebienia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.