Przepis na : deser
Wegańskie bezglutenowe babeczki makowe, które są moim ulubionym dodatkiem do śniadania i nie bez powodu! Są zrobione z mielonych migdałów, mąki gryczanej (ale można zastąpić dowolną mąką bezglutenową) oraz odrobiny maku…. MNIAM! Bezglutenowe babeczki makowe ok. 11 sztuk (1 ma 170 kcal, 2WW, 1WBT) Składniki: 60 g oliwy lub oleju roślinnego (może być również kokosowy) 180 ml mleka roślinnego (najlepiej sojowego) parę łyżek octu jabłkowego lub soku z cytryny 80 g erytrytolu lub innego słodzika (można ró...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.
Czytaj dalej...