Tarta na cieście francuskim z kurkami w sosie śmietanowym

Tarta na cieście francuskim z kurkami w sosie śmietanowym

Tarta na cieście francuskim z kurkami w sosie śmietanowym

Mały eksperyment. Połączyliśmy ulubiony sos kurkowy z ciastem francuskim i wyszła pyszna tarta.  Składniki 500 g kurek 2 duże młode cebule łyżka masła łyżka mąki 400 g śmietany 18 % szklanka mleka łyżeczka roztartego tymianku sól pieprz opakowanie ciasta francuskiego natka pietruszki     Przygotowanie Kurki krótko obgotowałem w osolonej wodzie. Cebulę pokroiłem w grube talarki, zeszkliłem na maśle. Wrzuciłem do rondla pół cebuli ( resztę odłożyłem ) i obgotowane kurki, oprószyłem mąką. Smażył... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.