Pieczone ziemniaki z pieczarkowym farszem

Pieczone ziemniaki z pieczarkowym farszem

Pieczone ziemniaki z pieczarkowym farszem

Podstawowym składnikiem wielu polskich dań jest ziemniak. Tym razem wiedzie on prym. Nadziany 'naszymi' smakami, boczkiem, pieczarkami...niebo dla podniebienia. A do tego bardzo zimny kefir... Składniki 4 duże ziemniaki 250 g pieczarek 6 cienkich plastrów boczku wędzonego 50 g masła 2 ząbki czosnku 2 łyżki śmietany kilka gałązek szczypiorku sól pieprz Przygotowanie   Rozgrzałem piekarnik do 260 stopni C. Umyłem starannie każdy ziemniak. Osuszyłem, nakłułem widelcem. Zaznaczyłem nożem górną część ziemniaka... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.