Gałki z kury w galarecie

Gałki z kury w galarecie

Gałki z kury w galarecie

Jeśli gotujecie rosół z kury, to proponujemy przepis na " zagospodarowanie " mięsa , które pozostaje po zjedzeniu pysznego rosołu. Jest to przepis z kuchni żydowskiej. Składniki pół kury z rosołu 1 czerstwa bułka pół szklanki mleka 2 cebule 3 żółtka 2 łyżki oleju 2 marchewki 2 pietruszki kawałek selera kawałek pora 5 dag rodzynek 4 łyżeczki żelatyny warzywna przyprawa do zup cukier pieprz sól Przygotowanie   Cebulę obrałem, posiekałem, zeszkliłem na oleju. Bułkę namoczyłem w mleku. Z kury usunąłem kości ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.