Chałwowiec na zimno

Chałwowiec na zimno

Chałwowiec na zimno

Delikatny smak chałwy i bitej śmietany. Składniki 300 g chałwy (u nas słonecznikowa) 1 litr mleka 3,2% 12 listków żelatyny 1 opakowanie słomki ptysiowej 400 ml śmietanki 36% 2 łyżki cukru pudru 6 łyżek nasion chia Przygotowanie Chałwę podgrzewamy w mleku do całkowitego rozpuszczenia. Opcjonalnie można dosłodzić. Płatki żelatyny moczymy w zimnej wodzie, odciskamy, dodajemy do mleka. Rozpuszczamy, studzimy. W formie (28 x 18) układamy słomkę ptysiową, na nią przekładamy tężejącą masę chałwową. Przekładamy do ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.