Delikatny smak chałwy i bitej śmietany. Składniki 300 g chałwy (u nas słonecznikowa) 1 litr mleka 3,2% 12 listków żelatyny 1 opakowanie słomki ptysiowej 400 ml śmietanki 36% 2 łyżki cukru pudru 6 łyżek nasion chia Przygotowanie Chałwę podgrzewamy w mleku do całkowitego rozpuszczenia. Opcjonalnie można dosłodzić. Płatki żelatyny moczymy w zimnej wodzie, odciskamy, dodajemy do mleka. Rozpuszczamy, studzimy. W formie (28 x 18) układamy słomkę ptysiową, na nią przekładamy tężejącą masę chałwową. Przekładamy do ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...