Przepis na : obiad
Jak każdy chory na celiakię muszę dbać o regenerację jelit, mam więc zalecone picie wolno warzonego bulionu na kościach. Robię go raz w tygodniu i czasami go sobie urozmaicam różnymi dodatkami tak ja dziś. Właściciele wolnowarów mają ułatwione zadanie, ja przygotowuję mój wywar w tradycyjny sposób. Kilogram kości cielęcych wkładam do dużego garnka, dodaję trochę włoszczyzny, ulubione przyprawy i włączam na najmniejszy gaz na kilkanaście godzin, czasem nawet na dwadzieścia. Wywar nie powinien się gotowa... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...