Risotto z tofu i dynią, Postmodern Jukebox

Risotto z tofu i dynią, Postmodern Jukebox

Risotto z tofu i dynią, Postmodern Jukebox

Kiedyś w Krakowie ugoszczono mnie takim pysznym obiadem. Przepis od Kasi i Kamila, którzy specjalnie dla mnie zrobili wersję wegetariańską tej potrawy:). 4 porcje. Oryginalny przepis dostępny tutaj .     Składniki: 50 ml oliwy z oliwek 1 ząbek czosnku 2 małe cebule 1 kostka wędzonego tofu (ok. 200 g) 300 g ryżu do risotto (arborio) 100 ml białego wina (czerwone też się nada) 2 kulki ziela angielskiego 1 liść laurowy 300 g dyni (mrożonej, świeżej lub marynowanej) 1 garść pestek dyni 100 ml śmietany... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Qlinarnie i Qlinarnie

Autor

PatchuliaMPatchuliaM

Witam,
prowadzę dwujęzycznego wegetariańskiego bloga kulinarnego: oczywiście znajdziesz tu przepisy, ale też recenzje restauracji i ostatnio kupionych produktów spożywczych. Na blogu pojawiają się też wpisy dot. szeroko pojętej kultury, m.in. filmu oraz wydarzeń kulturowych z mojego miasta - Rzeszowa. Zapraszam do lektury:).

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryż, risotto, ser, dynia, ser żółty, mielone, czosnek, cebula, dynia marynowana, wegetariańska, obiad, ryż smażony, smażony ser, ser biały

Inne przepisy z Qlinarnie i Qlinarnie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.