Kurczak peklowany pieczony w folii babci Basi

Kurczak peklowany pieczony w folii babci Basi

Kurczak peklowany pieczony w folii babci Basi

Do odmiany smaku, proponuję soczystego i kruchego kurczaka peklowanego i upieczonego w całości w rękawie.   Składniki : kurczak 2-u kilogramowy i może być większy Składniki na solankę : 3 l. wody zimnej, 15 dag soli, duża łyżka soli peklowej. 3 posiekane ząbki czosnku, kilka listków laurowych. po kilka ziarenek zmiażdżonych : pieprzu, ziela angielskiego i kolendry. Składniki do pieczenia : słodka papryka, olej, Przygotowanie : Składniki solanki dokładnie mieszamy w dużym naczyniu i wkładamy do niej um... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pysznosci Babci Basi

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Woda mineralna czy źródlana – którą wybrać?

W wielu dietach powtarza się, że powinno się pić co najmniej 2 litry wody dziennie i ograniczać napoje gazowane oraz alkohol.

Czytaj dalej...

Woda z cytryną o poranku zdziała cuda

Zacznij dzień od szklanki wody z cytryną! Niby nic, a może zmienić tak wiele :-) Warto sprawić, by picie wody z cytryną weszło nam w nawyk, ponieważ nie ma nic lepszego jak zdrowo rozpocząć dzień.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.