Szarlotka kruszonkowa

Szarlotka kruszonkowa

Szarlotka kruszonkowa

Pyszna, krucha szarlotka, której ledwo zdążyłem zrobić zdjęcie. Rozeszła się prawie w całości zanim zdążyła wystygnąć :) Składniki : -1/2 kg mąki, - 250 g masła, - 150 g cukru pudru, - 3 żółtka, - 2 - 3 łyżki śmietany lub jogurtu naturalnego, - cukier waniliowy, - około 2 kg jabłek, - cukier do smaku, - cynamon. Wykonanie : Mąkę przesiekać z masłem i cukrem. Dodać żółtka i śmietanę. Zagnieść ciasto i włożyć je do lodówki na godzinę. Ja włożyłem na 40 minut do zamrażalnika. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia lub w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy Mikołaja

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Jak zrobić kluski z makiem na Wigilię?

Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.