KACZKA PIECZONA Z JABŁKAMI I GREJPFRUTAMI

KACZKA PIECZONA Z JABŁKAMI I GREJPFRUTAMI

KACZKA PIECZONA Z JABŁKAMI I GREJPFRUTAMI

Składniki: 1,45 kg kaczki bez podrobów 2 łyżeczki płaskie soli 2 g majeranku 5 dkg smalcu 75 dkg jabłek 75 dkg grejpfrutów słodkich 2 dkg cukru  rukola Sposób przygotowania: Kaczkę oczyścić, umyć, nasolić, natrzeć majerankiem, pozostawić na godzinę. Po tym czasie kaczkę ułożyć na blasze grzbietem do dołu, polać stopionym smalcem i upiec w piekarniku, skrapiając wodą i wytworzonym sosem. Porcjować. Jabłka i grejpfruty umyć, pokroić w ćwiartki, posolić, oprószyć majerankiem i cukrem, poddusić krótko na tłu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy kulinarne babci Antoniny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.