Syrop z pigwy do herbaty ( bez pasteryzacji ).

Syrop z pigwy do herbaty ( bez pasteryzacji ).

Syrop z pigwy do herbaty ( bez pasteryzacji ).

Składniki : Dojrzałe owoce pigwy ( mogą też być owoce pigwowca japońskiego lub chińskiego ) cukier brązowy lub trzcinowy Sposób wykonania :   O woce umyj, osusz, pokrój na ćwiartki, usuń gniazda nasienne, każdą ćwiartkę pokrój na plasterki o grubości około 3 - 4 mm. Pokrojone owoce wymieszaj z cukrem czystą łyżką np. w dużej misce ( na 1 kg pokrojonych owoców dajemy 1 kg cukru ), wsyp do wyparzonego, suchego słoja. Słój zamknij wieczkiem i odstaw w ciepłe, lecz ciemne miejsce na 4 - 5 dni. Co dzień wstrz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy i porady kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.