Nalewka z owoców jarzębiny ( z cytryną ).
Nalewka z owoców jarzębiny ( z cytryną ).
Składniki : 5 szklanek dojrzałych owoców jarzębiny 1 łyżeczka otartej skórki z cytryny sok z 2 średnich cytryn 1 i 1/2 szklanki cukru lub 2 szklanki miodu wielokwiatowego 1 l czystej wódki 40 % Sposób wykonania : O woce jarzębiny najlepiej zbierać po pierwszych przymrozkach, jeśli zbierzesz wcześniej, to trzeba ją przemrozić w zamrażarce przez co najmniej 24 godziny. Przed zamrożeniem jarzębinę myjemy i osuszamy. Przemarznięte owoce jarzębiny sparz na sicie wrzątkiem, a następnie osusz. Wsyp ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Przepisy i porady kulinarne
Autor
Krzysztof Jaracz
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
likier, obiad
Inne przepisy z Przepisy i porady kulinarne
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję