Uwielbiam tradycyjne przepisy, ale czasami też sięgam po nowości, gdyż w kuchni trzeba być elastycznym, nie można dać się zaszufladkować. To mój pomysł na ten sos. Pracowałam nad nim trzy sezony, aby uzyskać pożądaną konsystencję i w końcu się udało, ponieważ chutney to gęsty sos rodem z Indii. Victoria Tak jak wcześniej pisałam robię ten sos obowiązkowo od trzech lat, bo jest przydatny do wszystkiego, do ryżu, do kaszy, do ziemniaczków, a nawet do pizzy. Polecam!!! Składniki: 3 kg dyni i cukinii obranej ze...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Moja Babcia piekła i gotowała bardzo dobrze. Wciąż pamiętam zapach jaki rozchodził się po domu kiedy królowała w kuchni. Była ona ciepłą i miłą osobą, a w gotowanie i pieczenie wkładała całe swoje serce. Moja Mama do tej pory gotuje i piecze wyśmienicie. Mi jeszcze dużo do nich brakuje, ale podobno też nieźle mi idzie. A to czego się nauczyłam i mam zamiar jeszcze nauczyć chcę przekazać Wam moi Drodzy Czytelnicy. Piekę i gotuje według przepisów mojej Babci i Mamy, a czasami wymyślę coś sama, zwłaszcza przepisy na mięsa.