Sos (Chutney) dyniowo-cukiniowy w słoiki na zimę

Sos (Chutney) dyniowo-cukiniowy w słoiki na zimę

Uwielbiam tradycyjne przepisy, ale czasami też sięgam po nowości, gdyż w kuchni trzeba być elastycznym, nie można dać się zaszufladkować. To mój pomysł na ten sos. Pracowałam nad nim trzy sezony, aby uzyskać pożądaną konsystencję i w końcu się udało, ponieważ chutney to gęsty sos rodem z Indii. Victoria Tak jak wcześniej pisałam robię ten sos obowiązkowo od trzech lat, bo jest przydatny do wszystkiego, do ryżu, do kaszy, do ziemniaczków, a nawet do pizzy. Polecam!!! Składniki: 3 kg dyni i cukinii obranej ze...

Czytaj dalej na blogu Przepisy Babci

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Basia BasiaBasia Basia

Moja Babcia piekła i gotowała bardzo dobrze. Wciąż pamiętam zapach jaki rozchodził się po domu kiedy królowała w kuchni. Była ona ciepłą i miłą osobą, a w gotowanie i pieczenie wkładała całe swoje serce. Moja Mama do tej pory gotuje i piecze wyśmienicie. Mi jeszcze dużo do nich brakuje, ale podobno też nieźle mi idzie. A to czego się nauczyłam i mam zamiar jeszcze nauczyć chcę przekazać Wam moi Drodzy Czytelnicy. Piekę i gotuje według przepisów mojej Babci i Mamy, a czasami wymyślę coś sama, zwłaszcza przepisy na mięsa.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, mielone, cukinia, dynia, ciasto na pizze, pizza , przetwory, pizza przepis, ryż, sos do pizzy, sos pomidorowy, cukinia na zimę, ryż z warzywami

Inne przepisy z Przepisy Babci

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.