To lekkie i smaczne ciasto w moim wykonaniu. Oczywiście można je zrobić w innej wersji, np. z czerwonymi budyniami, sokiem i galaretką oraz ciastkami wiśniowymi. Wszystko zależy od Was. Zachęcam do próbowania Biszkopt: Składniki: 4 jajka ¾ szklanki cukru 4 łyżki mączki ziemniaczanej 2 łyżki mąki tortowej 1 ½ łyżki budyniu waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia Szczypta soli Wykonanie: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Żółtka oddzielić od białek. Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę....
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.
Czytaj dalej...Moja Babcia piekła i gotowała bardzo dobrze. Wciąż pamiętam zapach jaki rozchodził się po domu kiedy królowała w kuchni. Była ona ciepłą i miłą osobą, a w gotowanie i pieczenie wkładała całe swoje serce. Moja Mama do tej pory gotuje i piecze wyśmienicie. Mi jeszcze dużo do nich brakuje, ale podobno też nieźle mi idzie. A to czego się nauczyłam i mam zamiar jeszcze nauczyć chcę przekazać Wam moi Drodzy Czytelnicy. Piekę i gotuje według przepisów mojej Babci i Mamy, a czasami wymyślę coś sama, zwłaszcza przepisy na mięsa.