Dzisiaj chciałabym Wam polecić gęsty, domowy sok pomidorowy. Nadaje się do wszystkiego, do zupy pomidorowej, sosu pomidorowego, gołąbków czy nawet do picia. Składniki: 5 kg pomidorów 5 ząbków czosnku 2 łyżki soli 3 łyżki pietruszki suszonej 3 łyżki cukru (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie: Pomidory umyć, włożyć do garnka, wsypać sól, zagotować. Gotować na małym ogniu 20 minut. Następnie przetrzeć przez gęste plastikowe sitko (tak, aby pestki się nie przedostały). Ponownie zagotować. Dodać prze... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Moja Babcia piekła i gotowała bardzo dobrze. Wciąż pamiętam zapach jaki rozchodził się po domu kiedy królowała w kuchni. Była ona ciepłą i miłą osobą, a w gotowanie i pieczenie wkładała całe swoje serce. Moja Mama do tej pory gotuje i piecze wyśmienicie. Mi jeszcze dużo do nich brakuje, ale podobno też nieźle mi idzie. A to czego się nauczyłam i mam zamiar jeszcze nauczyć chcę przekazać Wam moi Drodzy Czytelnicy. Piekę i gotuje według przepisów mojej Babci i Mamy, a czasami wymyślę coś sama, zwłaszcza przepisy na mięsa.