Ten przepis jest mojego pomysłu. Bardzo smakuje mojej rodzince, dlatego obowiązkowo, co roku, już od kilku ładnych lat musi znaleźć się w mojej spiżarni. To pyszny dodatek do obiadu nie tylko do ziemniaków, ale też do ryżu czy kaszy. Można go wykorzystać w dowolny sposób, jaki przyjdzie Wam do głowy Na ok. 2kg fasolki Składniki na zalewę: 1 ½ szklanki cukru 1 ½ szklanki octu 7 ½ szklanki wody 12 łyżek koncentratu pomidorowego 12 łyżek ketchupu 1 łyżeczka kurkumy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Dodatkow...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Moja Babcia piekła i gotowała bardzo dobrze. Wciąż pamiętam zapach jaki rozchodził się po domu kiedy królowała w kuchni. Była ona ciepłą i miłą osobą, a w gotowanie i pieczenie wkładała całe swoje serce. Moja Mama do tej pory gotuje i piecze wyśmienicie. Mi jeszcze dużo do nich brakuje, ale podobno też nieźle mi idzie. A to czego się nauczyłam i mam zamiar jeszcze nauczyć chcę przekazać Wam moi Drodzy Czytelnicy. Piekę i gotuje według przepisów mojej Babci i Mamy, a czasami wymyślę coś sama, zwłaszcza przepisy na mięsa.