Zwijany omlet jajeczny

Zwijany omlet jajeczny

Zwijany omlet jajeczny

Dwukolorowy keto omlet ze szczypiorkiem i serem żółtym. Jeśli chcesz się dowiedzieć jak zrobić zawijanego omleta który w środku jest żółty a na zewnątrz biały, zapoznaj się z poniższym przepisem. Prosty trik pozwoli uzyskać taką efektowną formę śniadaniowego omleta. Wystarczy że najpierw usmażysz omleta z samego żółtka, zwiniesz w rulon, a następnie stopniowo będziesz dolewać białko i nadal zwijać. Omleta możesz przygotować z dowolnymi dodatkami, prócz sera żółtego i szczypiorku możesz dodać do środka też drobno po... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ProstePesto.pl

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.